Slot lovend over teamgeest in de groep van Feyenoord

| by Redactie FR12.nl

Trainer Arne Slot heeft bewust niet gesproken over Ajax in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Volgens de trainer is het niet nodig om zijn ploeg extra te motiveren voor dit duel. Een mogelijke kampioenschap moet al genoeg motivatie geven.

''Nee, ik dacht ook niet dat het heel noodzakelijk was, aangezien onze fans al zo hard begonnen te roepen'', vertelt Slot in gesprek met ESPN. ''Uiteindelijk is het heel prettig dat Ajax punten heeft verloren, daar hoeven we niet omheen te draaien. We moeten gewoon zelf deze wedstrijd winnen. Of Ajax nu wel of geen punten verliest, zal ons in deze wedstrijd niet helpen. Als je spelers nu nog fanatiek moet maken met een wedstrijd van Ajax, zou er iets ontbreken. We hebben een goede uitgangspositie en dan moet je gewoon alles geven.''

Slot is gematigd tevreden over de wedstrijd van Feyenoord op Het Kasteel. ''Ik vond dat we aan de bal prima speelden, maar we hadden ook een paar momenten waarop ik iets meer had verwacht qua het voorkomen van een counter of het blokken van een bal. In de tweede helft ging dat al een stuk beter.'' De gestopte strafschop van Timon Wellenreuther kwam Feyenoord uitstekend uit. ''Dat was natuurlijk een cruciaal moment in de wedstrijd van vandaag.''

''Het was voor hem een heel belangrijk moment en voor ons als ploeg ook. Het maakt een groot verschil of je met een 1-2 achterstand of met een gelijke stand de tweede helft moet starten. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft hebben we het heft in handen genomen.'' Slot benadrukt dat hij trots is op de teamgeest die momenteel heerst in de ploeg. ''Je merkt heel sterk dat deze groep het echt met elkaar wil doen. De ene keer is de ene speler de uitblinker, de andere keer speelt een ander een belangrijke rol. Als een ander uitblinkt, is dat prettig, want een week later kan jij de uitblinker zijn.''