Feyenoord verslaat FC Twente in De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. Ayase Ueda maakte in de 28e minuut de openingstreffer en Hwang In-beom zorgde in de 43e minuut voor 2-0. Sem Steijn scoorde in de 79e minuut voor FC Twente en verstevigde zijn leidende positie in het klassement voor topscorers met zijn zevende competitietreffer.

FC Twente blijft de nummer 4 van de Eredivisie, met een voorsprong van 1 punt op Feyenoord, dat wel een duel minder heeft gespeeld. De bezoekers uit Enschede hadden tot de openingstreffer het betere van het spel en zagen Daan Rots een grote kans missen. De vervanger van de afwezige Ricky van Wolfswinkel schoot naast.

Feyenoord vierde het tweede succes in vier dagen, na de uitzege van woensdag op Girona met 2-3 in de Champions League. FC Twente slaagde er niet in om het knappe gelijkspel van donderdag tegen Fenerbahçe (1-1) een gewenst vervolg te geven.