Rust bij Feyenoord biedt perspectief: "De lachende eerste"

Rust bij Feyenoord biedt perspectief: "De lachende eerste"

In de afgelopen periode zijn er bij Feyenoord een aantal versterkingen gekomen op zowel bestuurlijk als sportief gebied. Met het aanstellen van belangrijke bestuurlijke functies en onder andere Ramiz Zerrouki is er geen reden tot paniek in het Maasgebouw en kan er rustig gekeken worden naar extra versterkingen, terwijl er volgend seizoen ook de Champions League gespeeld zal worden.

In de laatste aflevering van de AD Voetbal Podcast gaat het over de onrust die nog heerst bij zowel Ajax en PSV, terwijl er bij de kampioen van Nederland absoluut geen reden tot paniek is. "Tot op zekere hoogte waren ze al de lachende eerste, niet eens meer de lachende derde", opent Mossou in de podcast. "Wat je bij Feyenoord ziet is dat het daar het meest helder is wat ze willen. Er ligt een soort basis, dus daar hoeven ze geen hele renovatie toe te passen. Waar je wel mee te maken hebt, zijn speler die dreigen te vertrekken. Daar zul je wel een 'plan B' voor moeten hebben, al hebben ze daar in veel extremere maten ruim een jaar geleden ook mee te maken gehad. Maar je zal Geertruida moeten vervangen als hij weggaat, zoals je eerder Kökcü moest vervangen. Dat hoort erbij."

"De uitdaging wordt om een winnend elftal fris te houden, daar heeft Slot ook wel het één en ander over gezegd op zijn persconferentie. Ik geloof dat Feyenoord zestig jaar lang geen twee keer achter elkaar kampioen is geworden. Maar bij Feyenoord heb je in ieder geval niet een nieuwe trainer of directeur die zich nog moet inwerken. Daar is de boel wel op de rit."

Dubbelfunctie Te Kloese
Met het aanblijven van Arne Slot is er binnen Feyenoord gekozen om Te Kloese zowel de rol van Algemeen Directeur als Technisch Directeur toe te schuiven, omdat de samenwerking goed gaat en zodat de lijntjes kort blijven. "Ik snapte die uitleg heel goed. Het is inderdaad zo dat het vaak een verbond is van twee, hooguit drie, mensen die beslissingen nemen en het verschil bepalen tussen succes of falen. Als het goed werkt, en het heeft goed gewerkt, dan moet je dat in stand houden. Dan kun je er wel iemand tussen zetten die ook een eigen visie heeft, maar daar heeft Feyenoord op dit moment niet voor gekozen en ik denk dat het logisch is."

Read more about
Dennis te Kloese
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments