Nederlands elftal verliest in De Kuip van Kroatië

| by ianjongste

Het Nederlands elftal gaat niet naar de finale van de Nations League. Met drie Feyenoorders in de basis heeft Oranje met 2-4 verloren van Kroatië. In de media werd er echter wel met lof gesproken over Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer.

Terwijl de basisplaats voor Justin Bijlow al bekend was, koos Ronald Koeman woensdagavond ook voor Geertruida en Wieffer in zijn eerste elf. De verdediger van Feyenoord kreeg een plek naast Virgil van Dijk, maar vanwege zijn multifunctionaliteit was Geertruida ook belangrijk op het middenveld. Op het middenveld stond logischerwijs ook Wieffer. De Tukker kreeg een iets andere rol dan hij gewend is bij zijn club, maar in een 'Kökcü-rol' kwam hij zeer goed uit de voeten.

Also read

Na iets meer dan een half uur spelen kwam Nederland op voorsprong dankzij een goal van Donyell Malen. Voorafgaand aan dit doelpunt speelde Wieffer wederom een belangrijke rol, hij hield goed de rust en het overzicht waardoor hij een perfecte assist kon geven. Tien minuten na rust veroorzaakte Cody Gakpo een penalty, waar Bijlow het doelpunt helaas niet kon voorkomen. In de 72ste minuut werd de keeper van Feyenoord wederom gepasseerd, omringd door drie verdedigers kreeg Mario Pasalic de kans om van dichtbij in het goal te schieten.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Noa Lang die in een rommelig strafschopgebied de gelijkmaker binnen wist te schieten. Al redelijk snel in de verlenging werd Bijlow van een grote afstand vrij gemakkelijk gepasseerd en kwam Kroatië opnieuw op voorsprong. In de slotfase van de verlenging scoorde Modrić het vierde doelpunt voor Kroatië vanaf de penaltystip.

34' | 1-0 | Malen
55' | 1-1 | Krameric
72' | 1-2 | Pasalic
96' | 2-2 | Lang
98' | 2-3 | Petkovic
116' | 2-4 | Modric

Nederland: Bijlow; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, De Jong, Koopmeiners; Malen, Gakpo, Simons.
Kroatië: Livaković; Juranović, Sutalo, Vida, Perisić; Modrić, Brozović, Kovacić; Kramarić, Pasalić, Ivanusec.