Geertruida: "Dat ik voor Feyenoord zou spelen, was voorbestemd"

| by ianjongste

Als kind van de club staat Lutsharel Geertruida centraal in de aankomende kampioenseditie van het nieuwe Feyenoord Magazine. Feyenoord geeft nu alvast een inkijkje op het complete interview met familieleden, vrienden en begeleiders van de verdediger.

Op het voetbalveldje in appartementencomplex de Peperklip, waar Lutsharel niet ver van De Kuip opgroeide, bracht vader Luthson veel tijd door om met hem te oefenen. "Ik kocht ballen en pionnen. En dan gingen we trainen. Niet om hem te pushen; van mij hoefde hij geen profvoetballer te worden. Ik zag dat hij het leuk vond, wilde hem ondersteunen."

Al vanaf zijn vijfde was de Feyenoorder overtuigd dat hij ooit voor 'zijn club' zou gaan spelen. "Wij dachten: het zal wel. Maar zelfs als jeugdspeler van Sparta (waar Lutsharel van zijn negende tot twaalfde speelde, red.) zei hij in evaluatiegesprekken: 'Ik ga in De Kuip spelen'. Zijn geloof daarin was zó sterk", vertelt moeder Sharmine.

Volgens zijn zus, Luthgarmine, had de 22-jarige verdediger al direct grote ambities. "Het ging zelfs verder: 'Ik ga kampioen worden met Feyenoord.' Nou, in die tijd werd Feyenoord nooit kampioen. Maar moet je nu eens kijken. Mijn kleine broertje heeft het gewoon geflikt. Het gaat ook allemaal zo snel. Voor mij voelt het alsof hij gisteren nog op dat pleintje liep te voetballen. Het is bijna onwerkelijk wat hij allemaal meemaakt."

Lutsharel zelf is trots op wat hij heeft bereikt en ziet het als een prestatie die hij samen met zijn familie heeft bereikt. "Weet je wat het is? Dat ik voor Feyenoord zou spelen, was voorbestemd. Ik ben geboren in het Clara Ziekenhuis, naast Varkenoord, en heb altijd op Zuid gewoond. Ik móést gewoon in De Kuip terechtkomen en ben dat geloof nooit verloren. Dat ik succes heb, is voor mijn familie een mooie beloning. Zij hebben jarenlang alles opgeofferd om mijn droom waar te maken. Ik wil hen graag trots maken. Ik snap ook wel dat het soms gek voelt dat hun kleine zoon en broertje ineens een bekende profvoetballer is. Zelf sta ik niet zo stil bij wat er allemaal met me is gebeurd afgelopen seizoen. Daar hadden we een te vol schema voor. Dat besef komt vast als ik op vakantie ben. Want man, het was wel een gek jaar.''

Het volledige verhaal met Lutsharel Geertruida en zijn familie is deze week te lezen in het nieuwe Feyenoord Magazine, dat deze week wordt bezorgd bij alle Legioen-leden.

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles