Feyenoord speelt gelijk tegen Villarreal CF

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd in De Kuip gelijkgespeeld. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal C. Alireza Jahanbakhsh was tijdens de tweede helft trefzeker vanaf de spits. Zondag wacht SL Benfica in De Kuip.

Calvin Stengs werd direct voor de leeuwen gegooid door Slot. De aanwinst begon als rechtsbuiten in het elftal en liet direct zien een meerwaarde te zijn. Stengs was gevaarlijk met enkele goede voorzetten. Vooraf was afgesproken dat hij een half uur speeltijd kreeg en werd uiteindelijk na dertig minuten gewisseld voor Dilrosun. De eerste helft verliep voor Feyenoord verder zonder gevaarlijke momenten.

Vlak voor rust kwam Villarreal CF zelfs nog op voorsprong, na een fraaie treffer van Étienne Capoue. Zerrouki en Wieffer dekten de 35-jarige Fransman niet kort genoeg en daardoor kon hij vrijuit uithalen in de zestien. Justin Bijlow was kansloos op zijn inzet. Daardoor ging de ploeg met een achterstand de rust in, die in de rust compleet vervangen werd door Slot.

Feyenoord kwam de tweede helft goed uit de startblokken tegen Villarreal CF. Het was uiteindelijk Alireza Jahanbakhsh die oud-doelman van Liverpool Pepe Reina wist te verslaan. Dat was nadat de bal op de stip ging, omdat Milambo werd neergehaald in de zestien. Jahanbakhsh bleef koelbloedig en schoot raak. Na de gelijkmaker waren het Gjivai Zechiël en Milambo die zich lieten zien, tot grote tevredenheid van Slot. De talenten waren een aantal keer dichtbij een doelpunt.

Nadat in de eerste helft Leo Sauer liet zien een groot talent te zijn, waren het in de tweede helft Milambo en Zechiël die zich lieten gelden. Villarreal CF had weinig meer in te brengen tijdens de tweede helft en was het wachten op een doelpunt van Feyenoord in een oefenduel dat weinig meer weg had van een vriendschappelijke wedstrijd. In de slotfase waren er volop irritaties over en weer en vergat Feyenoord vooral te voetballen.

De laatste tien minuten pakte Feyenoord de draad weer op en zocht het naar de overwinning in De Kuip. Met de ingevallen spits Nesto Groen werd er geen doelpunt meer gemaakt. Slot zal met tevredenheid hebben gekeken naar de eerste minuten van Stengs en de talenten die zich hebben laten zien, maar zag ook wederom een gebrek aan scorend vermogen en creativiteit voorin.

Eerste helft Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Zerrouki; Stengs, Paixão, Sauer.
Tweede helft Feyenoord: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, Lopez; Van den Belt, Zechiël, Milambo, Dilrosun, Minteh, Jahanbakhsh.
Villarreal CF: Jorgensen; Cuenca, Capoue, Gerard, Brereton, Suarez, Alberto, Terrats, Mandi, Alti, Moreno.