Feyenoord maakt met internationals indruk tegen Club Brugge

Feyenoord is tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog altijd ongeslagen. De Rotterdammers speelden vooral de eerste helft tegen Club Brugge een uitstekende partij en dat leverde uiteindelijk een overwinning op tegen de Belgen. De doelpunten werden gemaakt door Danilo en Igor Paixão, doelman Timon Wellenreuther is met twee gestopte strafschoppen de Man of the Match.

Feyenoord begon de wedstrijd door direct een mogelijkheid weg te geven aan Club Brugge. De Belgen konden echter niet profiteren van een verkeerde pass achterin. In het eerste kwartier was vooral de tegenstander aan de bal, maar met de internationals in de basiself nam Feyenoord weer de controle over. Javairô Dilrosun kreeg een mogelijkheid nadat hij zichzelf ruimte verschafte via een individuele actie. De buitenspeler schoot echter over. Het vizier van Quinten Timber stond niet op scherp in de beginfase. De middenvelder kreeg een aantal grote kansen, maar wist het net niet te vinden.

Dilrosun wil zijn basisplaats terug bij Feyenoord en aan zijn inzet lag het niet tegen Club Brugge.

Danilo was ook twee keer dichtbij het openingsdoelpunt. De Braziliaan zag een inzet via een verdediger van Club Brugge net naast het doel gaan. Zijn tweede poging was een geplaatst schot, waardoor doelman Simon Mignolet zich maximaal moest strekken om een doelpunt te voorkomen. De kansen werden voornamelijk gecreëerd nadat het team van trainer Arne Slot erin slaagde om de opbouw van de tegenstander goed te verstoren. Met nagenoeg dezelfde spelers als vorig seizoen wist Feyenoord vaak de vrije man te vinden, maar in de laatste fase ontbrak het aan overzicht. Al stond Club Brugge ook goed en massaal te verdedigen.

David Hancko was belangrijk voor Feyenoord met enkele goede tackles.

Niet veel later gaf Feyenoord gas bij en domineerde het de wedstrijd volledig. Danilo en Igor Paixão profiteerden van het goede spel van de Rotterdammers. Het openingsdoelpunt kwam voort uit een goede verdedigende actie van David Hancko. De Slowaak zet zijn uitstekende spel van afgelopen seizoen ook in de voorbereiding voort. Met een tackle wist hij een gevaarlijke aanval te voorkomen en speelde direct naar Quinten Timber, die vervolgens de bal aan Dilrosun gaf. De buitenspeler leverde een uitstekende voorzet op Danilo, die vervolgens kon afronden. Niet veel later liet ook Paixão van zich horen door een goede dribbel af te ronden in de verre hoek.

Paixão viert zijn treffer tegen Club Brugge na een uitstekende individuele actie.

Waar de internationale de eerste helft een uitstekende partij op de mat legde, was het in de tweede helft de beurt aan de diverse talenten. Ook Alireza Jahanbakhsh maakte zijn eerste minuten tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Yankuba Minteh kreeg de eerste grote mogelijkheid, maar speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de doelman kon ingrijpen. Ook de talentvolle Leo Sauer, die definitief is overgenomen door Feyenoord, liet zich zien met enkele gevaarlijke acties.

Opstelling tweede helft: Wellenreuther; Benita, Kasanwirjo, Hendriks, Lopez; Milambo, Van den Belt, Bullaude; Jahanbaksh, Sauer, Minteh.

Club Brugge speelde het eerste deel van de tweede helft nog met de basispelers, terwijl de talenten van Feyenoord een prima partij leverden. Langs de zijlijn was coach Arne Slot actief en gaf hij drukke aanwijzingen. Na een uur werden er ook veel talenten van de Belgen ingebracht. Niet veel later leek de spanning weer terug te komen in de wedstrijd. De tegenstander kreeg een strafschop nadat er een ietwat onbesuisde actie van Kasanwirjo resulteerde in een overtreding. Timon Wellenreuther wist de strafschop van Romeo Vermat te keren. Vijf minuten voor tijd kreeg Club Brugge wederom een strafschop en wist Wellenreuther wederom een doelpunt te voorkomen. In de slotfase was Yankuba Minteh nog dichtbij de 3-0. De aanvaller knalde keihard tegen de onderkant van de lat.

Penaltykiller Timon Wellenreuther.

Feyenoord wist afgelopen weekend te winnen van PEC Zwolle en heeft nu ook Club Brugge verslagen. Komende zaterdag staat er opnieuw een oefenwedstrijd tegen een Belgische tegenstander op het programma. Union Sint-Gillis komt op bezoek op Sportpark Smitshoek. Het duel begint om 14:00 uur en is ook live te volgen via FR12.nl. Op zondag staat de Open Dag van Feyenoord gepland, en daarna vertrekt de selectie naar Oostenrijk voor een trainingskamp.