Eerste minuten voor Minteh: "Dat deed hij uitstekend"

| by ianjongste

Yankuba Minteh speelt volgend seizoen op huurbasis voor Feyenoord en zaterdagmiddag maakte hij zijn eerste minuten in het gewonnen oefenduel tegen PEC Zwolle. Vorig seizoen speelde de Gambiaan nog voor Odense BK, maar de miljoenenaankoop van Newcastle United mag zich nu bewijzen in Rotterdam.

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam is erg onder de indruk van Minteh, zo vertelt hij tegenover Voetbal International. "Hij was er als de kippen bij om die bal te pakken, nog een beetje duwen en trekken met Bannis, maar vanaf de bank werd toch bepaald dat Minteh die strafschop moest nemen. Dat deed hij uitstekend. Hij maakte sowieso wel een goede indruk. Het is een wedstrijd van niks natuurlijk, maar je let toch wel op bepaalde dingen. Zijn snelheid, zijn overzicht en hij legde drie of vier balletjes heel goed klaar voor de spits. Deze speler gaat alleen nog maar fitter worden en dan heeft Feyenoord er een goede versterking aan."

De constructie van Minteh doet denken aan de situatie van FC Dordrecht en Feyenoord, maar volgens Krabbendam wordt het allemaal wel serieuzer aangepakt. "Toen hij kwam is hij begeleid door een aantal mensen van Newcastle, dus het is niet zo dat ze een speler hier droppen en zeggen 'ga hier maar even spelen'. Newcastle is dan nu wel een hele rijke club, maar een investering van rond de negen miljoen is voor hun ook best wel wat."

Luka Ivanušec
Vrijdagavond kwam het nieuws dat Feyenoord zich bij Dinamo Zagreb gaat melden voor Ivanušec. "Dat is een speler die Feyenoord al een tijdje volgt. Iedereen die de Nations League heeft gezien, heeft deze jongen al zien spelen, want hij deed mee met Kroatië tegen Oranje. Het is een speler die als buitenspeler, maar ook als nummer tien uit de voeten kan. Hij is multi-inzetbaar. Feyenoord gaat er een bod op uitbrengen en dan moet je niet denken aan twintig miljoen ofzo. Maar het is wel een speler waarvan de trainer zegt dat het een interessante optie is. Het is natuurlijk wel serieus als de trainer dat soort dingen zegt."

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles