Extra maatregelen om problemen met fans te voorkomen

Extra maatregelen om problemen met fans te voorkomen

sc Heerenveen gaat extra maatregelen nemen om problemen met fans van bezoekende clubs, zoals die zich zaterdag bij de wedstrijd tegen Feyenoord hebben voorgedaan, in de toekomst te voorkomen. De club denkt onder meer aan frequentere toepassing van de combiregeling en een nog nauwgezettere controle van de clubkaart.Supporters van Feyenoord zorgden zaterdag voor de nodige problemen. Een drietal fans van de Rotterdamse club die via een clubkaart een toegangsbewijs voor vak 16 hadden gekocht, nestelden zich op de trappen van het naast het gastenvak gelegen vak 23. Op het verzoek om de eigen plekken in vak zestien op te zoeken, werd agressief gereageerd. Er is naar stewards en fans gespuugd en gescholden.

De fans zijn hierop door de flying squad van de stewardorganisatie van sc Heerenveen uit het vak verwijderd. Ook twee mannen die over de tussenwand van het gastenvak klommen en zich met de kwestie bemoeiden, zijn door de stewards ingerekend en aan de politie overgedragen. De vijf arrestanten krijgen allemaal een landelijk stadionverbod en een proces-verbaal. Eén van de vijf mannen kan bovendien een straf tegemoet zien vanwege mishandeling en belediging.

De amokmakers zijn via clubkaarthouders van sc Heerenveen in het bezit van een toegangsbewijs voor de wedstrijd met Feyenoord gekomen. De identiteit van de personen die de kaarten hebben doorverkocht, is bekend. ,,We gaan onderzoeken in hoeverre het juridisch mogelijk is deze mensen aan te pakken, ‘’vertelt directeur Henk Hoekstra. ,,In feite zijn zij verantwoordelijk voor de problemen die zijn ontstaan.’’

Om herhaling te voorkomen gaat sc Heerenveen extra maatregelen nemen. Zo wordt nagedacht over voorzieningen om te voorkomen dat fans opnieuw over de scheidingswand van het gastenvak kunnen klimmen. Verder overweegt de clubleiding vaker tot een verplichte combiregeling over te gaan en wil men laten onderzoeken of er gecombineerde controle van seizoen- en clubkaart mogelijk is.

,,We betreuren wat is voorgevallen en willen herhaling voorkomen,’’ vertelt directeur Henk Hoekstra. ,,Er is ons alles aan gelegen om de veiligheid van onze fans in het stadion, maar ook rondom het stadion, te garanderen. Ouders moeten hun kinderen met een gerust hart mee naar het voetbal kunnen nemen.’’ sc Heerenveen gaat de winterstop benutten om de haalbaarheid van de plannen te onderzoeken.

Bij de start van de tweede competitiehelft, op zaterdag 23 januari, moeten de nieuwe maatregelen van kracht zijn. Begin volgend jaar maakt de clubleiding bekend welke regelingen getroffen worden.

Read more about
supporter
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments