Tweede plaats uit zicht na blamage in Den Haag

Tweede plaats uit zicht na blamage in Den Haag

Feyenoord lijkt één speelronde voor het einde de strijd om een Champions League-ticket definitief op te moeten geven. De ploeg van Ronald Koeman beleefde zondag een totale off-day op bezoek bij ADO Den Haag, dat zeven wedstrijden op rij niet wist te winnen, en ging met 2-0 ten onder. De malaise werd nog verergerd door het wegvallen van Stefan de Vrij. De stopper moest bij een 1-0 achterstand het veld verlaten en blijkt zijn neus te hebben gebroken.

ADO begon frank en vrij aan de wedstrijd. De thuisploeg wist op voorhand al dat het weinig te winnen of te verliezen had en dat liet zich aanzien. Het openingsoffensief leidde na een kleine tien minuten tot de verdiende 1-0. Mike van Duinen ontsnapte heel even aan de aandacht van De Vrij en anticipeerde uitstekend op een voorzet van rechts. Erwin Mulder was kansloos op de harde, hoge inzet bij de eerste paal. Feyenoord had geen antwoord paraat. De Rotterdammers oogden laks en ongeïnspireerd en waren in het eerste halfuur slechts één keer dreigend: Graziano Pellè schoot van dichtbij echter hoog over.

Nadat ADO via Tjaronn Chery een uitstekende mogelijkheid op de 2-0 liet liggen, had Feyenoord op gelijke hoogte móeten komen. Ruben Schaken kon helemaal alleen door op rechts en hoefde de bal enkel af te leggen op de meegekomen Lex Immers. De rechtsbuiten ging echter, tot ontzetting van iedereen en alles bij Feyenoord, voor eigen succes. Die misser werd duur betaald: twee minuten later vloerde Daryl Janmaat de rappe Chery in de zestien, waarna de bal op de stip ging. Danny Holla schoot door het midden raak. Schaken had op slag van rust het leed nog wel iets kunnen verlichten, maar zag zijn inzet dit keer van de lijn gehaald worden.

Koeman zal zijn spelers in de rust ongetwijfeld hebben getrakteerd op een donderspeech, maar het resultaat bleef uit. Ook na de hervatting was het veel te obligaat van Rotterdamse zijde, terwijl de spelers van ADO in al hun enthousiasme de voorsprong betrekkelijk eenvoudig in stand hielden. Dat was echter ook gedeeltelijk te danken aan de spilzucht van Feyenoord. Ondanks het matige spel kregen de bezoekers namelijk wel degelijk kansen. Zo was Pellè tot twee keer toe met de kop gevaarlijk en liet ook Schaken zich gelden.

In de slotfase voerde Feyenoord de druk verder op en kwamen er meer mogelijkheden. Zo schoot Jordy Clasie na een lange aanval net naast en had ook Pellè het vizier een aantal keer niet op scherp. Door de nederlaag kan Feyenoord de tweede plek definitief vergeten. PSV is in theorie nog wel bij te halen, maar het doelsaldo van de Eindhovenaren is vele malen beter.

Read more about
Lex Immers Den Haag
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments