'Rekik's overstap ging niet om het geld'

'Rekik's overstap ging niet om het geld'

Feyenoordtalent Karim Rekik tekende afgelopen zomer als zestienjarige een contract bij Manchester City, dat hem maandenlang had gevolgd, „Bij het eerste gesprek zaten we tegenover een delegatie van negen man, die alles van Karim wisten. Zijn sterke punten, zijn zwakke punten. Hadden we nog nooit zo gezien”, vertelt zijn vader Mo.

Natuurlijk kon Karim, die afgelopen zomer voor Nederland op het WK onder 17 in Mexico speelde, ook bij Feyenoord prof worden. Omdat het enige gesprek met de toenmalige technisch directeur Leo Beenhakker bij Feyenoord op een grote teleurstelling uitdraaide, ging de deur naar het buitenland open.

Mo: „Het ging Karim niet om geld bij Feyenoord. Hij ging vorig seizoen met grote verwachtingen de kamer van meneer Beenhakker binnen. Hij hoopte dat er een route voor hem werd uitgestippeld naar het eerste elftal. Hij wilde weten wanneer hij zou gaan meetrainen met het eerste. Hij kreeg alleen een papier voor zijn neus dat hij kon tekenen. Jammer, echt waar, want Karim had het geweldig naar zijn zin bij Feyenoord, de club waar hij vanaf zijn zesde jaar opgroeide.”

Read more about
Rekik
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments