Cissé: 'Ik kan nog meer brengen'

Cissé: 'Ik kan nog meer brengen'

Net zo verrassend als de ruime zege (0-4) van Feyenoord bij Vitesse was het optreden van Sekou Cissé in de aanval van de Rotterdammers. Met de vierde en laatste treffer van Feyenoord maakte hij voor zijn gevoel een einde aan bijna twee jaar fysieke ellende, waarbij zelfs voor het einde van zijn loopbaan werd gevreesd. Cissé voelde zich de koning te rijk in het Gelredome, waar de thuisclub dit seizoen nog niet eerder zo te kijk werd gezet.

De laatste keer dat Cissé het net had gevonden was 20 maanden geleden, uit bij zijn oude club Roda JC. Daartussen zat een periode vol blessureleed, operaties en onzekerheid over zijn toekomst als profvoetballer. „Een jaar geleden dacht ik echt dat ik misschien nooit meer zou voetballen, zo slecht ging het toen met mijn voet”, vertelde Cissé, die tegen Vitesse voor het eerst weer 90 minuten in het veld stond en met zijn snelheid voor veel gevaar zorgde.

'Ik had geen plezier meer'

„Ik kan nog meer brengen”, haastte de Afrikaanse international zich te zeggen. „Mentaal ben ik al weer een tijdje de oude, fysiek mis ik nog tien procent maar dat is precies het stukje dat je moet krijgen door veel te spelen.” Door de pijn, die hij dag en nacht in zijn voet had, waren zelfs de trainingen bij Feyenoord voor Cissé een kwelling. „Ik had geen plezier meer. Nu train ik weer twee keer per dag. Als de andere spelers vrij zijn, wil ik soms ook nog trainen. Dan zegt Jordy Clasie tegen mij dat ik gek ben. Maar ik heb een hoop in te halen.”

Read more about
Cissé
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments