Oud-Feyenoorder Ebecilio uitgeroepen tot beste speler EK

Oud-Feyenoorder Ebecilio uitgeroepen tot beste speler EK

De ster van Kyle Ebecilio rijst snel. De Nederlandse middenvelder tekende enkele weken geleden zijn eerste contract bij Arsenal en maakte onlangs een sterke indruk op het EK voor spelers onder de zeventien jaar, het toernooi dat werd gewonnen door Oranje. De UEFA benoemde Ebecilio maandagavond officieel tot beste speler van dat EK.

Daarmee treedt de zeventienjarige Nederlander in de voetsporen van grote namen als Wayne Rooney (2002), Cesc Fàbregas (2004), Nuri Sahin (2005) en Bojan Krkic (2007). “Ik weet dat grote namen mij voor zijn gegaan. Ik zie het als een stimulans”, zei Ebecilio tegen het Algemeen Dagblad. “Ik heb dit natuurlijk niet alleen gedaan, mijn ploeggenoten verdienen eveneens een compliment. De jeugdopleidingen van eerst Feyenoord en nu Arsenal hebben mij zover gebracht.”

Ebecilio maakte in mei tijdens het EK drie doelpunten en zal op vrijdag 2 september door de KNVB in het zonnetje worden gezet. Het Nederlands elftal speelt op die dag in de EK-kwalificatiereeks tegen San Marino. Ebecilio, die maandagavond nog met Jong Arsenal in actie kwam tegen Jong Manchester United, traint in Londen soms al met het eerste elftal mee.

Read more about
Ebecilio
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments