Talentvolle lichting begint zaterdag aan Mexicaans avontuur

Talentvolle lichting begint zaterdag aan Mexicaans avontuur

Overal in Nederland liggen de competities een paar maandjes stil, maar voor Oranje onder 17 moet de mooiste periode van het seizoen nog beginnen. Het Nederlands elftal voor spelers onder zeventien jaar begint zaterdag met de groepswedstrijd tegen Congo aan het WK in Mexico. De ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg gaat de jacht op de wereldtitel in als Europees kampioen.

Sinds 7 juni zijn de selectie en de technische staf van Stuivenberg weer bij elkaar en wacht een nieuwe uitdaging. Vanwege de moeilijke omstandigheden in Mexico is men eerder naar het Midden-Amerikaanse land afgereisd om de spelers aan de hoogte en temperatuur te laten wennen.

Feyenoord hofleverancier
De 21-koppige spelersgroep van Stuivenberg bevat zes spelers van Feyenoord, dat daarmee hofleverancier is. Ajax en PSV leveren elk drie spelers, terwijl Sparta Rotterdam en AZ worden vertegenwoordigd door twee spelers.

Talentvolle lichting begint zaterdag aan Mexicaans avontuur

Lang ongeslagen
Oranje Onder-17 speelde sinds de gewonnen EK-finale geen enkel duel meer. De ploeg bleef in zijn laatste vijftien interlands (competitief en vriendschappelijk) ongeslagen: elf overwinningen en vier gelijke spelen. De laatste nederlaag dateert van 15 september 2010, toen Duitsland op het vierlandentoernooi met verder Italië en Israël met 2-1 te sterk was. Sinds die verliespartij hoefde Oranje in de vijftien daaropvolgende wedstrijden slechts vier (!) treffers te incasseren.

2 speelsteden, 6 poules
De jonge Oranjehelden spelen hun poulewedstrijden in twee verschillende steden. De eerste 2 wedstrijden tegen respectievelijk Congo en Noord-Korea worden gespeeld in Morelia, terwijl de laatste wedstrijd tegen gastland Mexico wordt afgewerkt in Monterrey. De Nederlandse equipe plaatst zich voor de achtste finales als ze eerste of tweede in poule A worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen ze zich nog plaatsen door zich bij de vier beste nummers 3 van de poule te scharen.

Talentvolle lichting begint zaterdag aan Mexicaans avontuur

Eurosport
Wie de wedstrijden van Oranje onder 17 tijdens het wereldkampioenschap in Mexico wil volgen, is aangewezen op Eurosport. Oranje speelt zaterdagnacht om 01.00 uur zijn openingswedstrijd tegen Congo. Dat duel is op internet live te zien op Eurosport Player. De wedstrijd wordt een dag later, 's avonds om 20.30 uur, integraal uitgezonden. Het tweede duel met Noord-Korea op dinsdag 21 juni is wel live op televisie te zien. De aftrap is dan om 22.00 uur. De derde groepswedstrijd tegen gastland Mexico (25 juni) is live op internet te volgen en een dag later integraal op tv.

Read more about
onder 17
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments