TV-tip: Nederland O/17 - Duitsland O/17

TV-tip: Nederland O/17 - Duitsland O/17

Nu de landelijke B-competitie voor Feyenoord onder 17 met een prachtig kampioenschap is besloten, staat er - naast de bekerfinale later deze maand tegen rivaal Ajax B1 - voor een deel van de selectie nog een heel mooi toetje op het programma. KNVB-coach Albert Stuivenberg heeft voor het EK -17 namelijk liefst 7 Feyenoorders. Helaas is rechtsbuiten Jean-Paul Boëtius afgehaakt door een blessure. Zijn vervanger is Michael Chacon, die bij Heerenveen/Emmen speelt.

Selectie Nederland: Anass Achahbar (Feyenoord), Nathan Ake (Feyenoord), Yassine Ayoub (FC Utrecht), Jordi Bitter (Ajax), Michael Chacon(Heerenveen/Emmen), Nick de Bondt (Vitesse/AGOVV), Memphis Depay (PSV), Daan Disveld (N.E.C./FC Oss), Kyle Ebecilio (Arsenal), Thom Haye (AZ), Boy de Jong (Feyenoord), Menno Koch (PSV), Terence Kongolo (Feyenoord), Peter Leeuwenburgh (Ajax), Joris van Overeem (AZ), Karim Rekik (Feyenoord), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord) en Jetro Willems (Sparta Rotterdam).

Groep A
Servië
Denemarken
Frankrijk
Engeland

Groep B
Duitsland
Nederland
Tsjechië
Roemenië

WK
De nummers één en twee van beide groepen gaan door naar de knock-outfase. Het Karadjordje Stadion in Novi Sad is de locatie van de halve finales op 12 mei en de finale op 15 mei. Naast de Europese titel zijn er tijdens het EK ook tickets te verdienen voor het wereldkampioenschap. De beste drie landen van beide poules plaatsen zich voor de FIFA U-17 World Cup, van 18 juni tot en met 10 juli in Mexico.

Voorbeschouwing
Duitsland wordt door velen gezien als de grote favoriet op het EK voor spelers onder 17 jaar. Op de persconferentie voorafgaand aan het toernooi, durfde de Duitse coach Steffen Freund die bewering niet over te nemen. ,,Er loopt hier veel kwaliteit rond, bijvoorbeeld bij Nederland.”

Onder 17 en Duitsland treffen elkaar dinsdag, tijdens de openingsdag van het Europese eindtoernooi. ,,Ik verwacht een open wedstrijd, met twee ploegen die graag willen voetballen”, blikt KNVB-coach Albert Stuivenberg vooruit. ,,Een eerste wedstrijd op een kampioenschap is altijd moeilijk, dat hebben we de laatste jaren zelf ervaren.”

Die Mannschaft is de enige ploeg die Onder 17 dit jaar wist te verslaan. In september wonnen de Duitsers met 2-1, tijdens een vierlandentoernooi. ,,Maar sindsdien is er veel veranderd”, weet de KNVB-coach. ,,Wij hebben ons goed ontwikkeld, maar de Duitse ploeg natuurlijk ook. We zullen dinsdag zien wie die sterkste zal zijn.”

Ook Duitsland verloor dit seizoen slechts één wedstrijd. Dat was tegen Portugal, de ploeg die in het beslissende kwalificatietoernooi werd uitgeschakeld door de Nederlandse talenten. ,,Dat geeft aan dat Nederland een goede ploeg heeft”, vertelt Freund. ,,Deze ontmoetingen zijn bovendien altijd speciaal. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons. Ik durf dan ook geen favoriet aan te wijzen. Het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd", aldus de Duitse bondscoach tegenover UEFA.com.

Nederland - Duitsland wordt op 3 mei gespeeld en wordt live uitgezonden op Eurosport. Aftrap 17:00.

Read more about
Anass Achahbar onder 17
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments