Ebecilio: 'Stijl Arsenal vergelijkbaar met die van Feyenoord'

Ebecilio: 'Stijl Arsenal vergelijkbaar met die van Feyenoord'

Voor Kyle Ebecilio werd een droom werkelijkheid, toen hij in februari een professioneel contract kon tekenen bij Arsenal. De middenvelder werd afgelopen zomer bij jeugdopleiding van Feyenoord weggeplukt om aan te sluiten bij de academie van de Londenaren. Vooralsnog loopt alles voorspoedig voor de Nederlander, die goed in zijn vel lijkt te zitten bij de Gunners.

De zeventienjarige Ebecilio, het jongere broertje van Ajax-aanvaller Lorenzo Ebecilio, laat in Engeland zien dat hij over de nodige kwaliteiten beschikt. Bij het hoogste jeugdteam is hij inmiddels een vaste waarde geworden, terwijl hij ook al zijn debuut bij de reserves mocht maken. Het lijkt erop dat Ebecilio weinig tijd nodig heeft gehad om zich aan te passen.

“Het Engelse voetbal is veel fysieker dan het Nederlandse voetbal, dat zich toch vooral richt op het technische vlak”, geeft Ebecilio toe tegenover de officiële website van Arsenal. “Bij Arsenal ligt het echter anders. De technische standaard is daar ongeveer vergelijkbaar met die van Feyenoord.”

Het maakt het voor Ebecilio uiteindelijk gemakkelijker om zijn plek binnen de ploeg te veroveren. Al geeft hij toe dat hij het in eerste instantie best moeilijk vond. “Toen ik hier net begon, vond ik het allemaal zwaar. Gelukkig had ik Ozzy (Oguzhan Özkayup, red.), die me met allerlei dingen heeft geholpen. Ik sprak helemaal geen Engels. Dat is inmiddels wel anders.”

Read more about
Ebecilio
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments