Feyenoord heeft Zweedse spits op proef

Feyenoord heeft Zweedse spits op proef

Feyenoord blijft ondanks alle beperkte mogelijkheden jagen op een nieuwe spits. Gisteren verscheen de Zweed Andreas Haddad op het trainingsveld in Rotterdam-Zuid. De 28-jarige aanvaller is eigendom van het bescheiden Assyriska en wil dolgraag naar de Kuip. De spits blijft tot vrijdag in Rotterdam en dan moet de technische staf een oordeel over hem hebben geveld.

,Dat is niet eenvoudig", zegt trainer Mario Been in het AD, die gisteren werd geassisteerd door stagiair Roy Makaay. ,,We trainen vanwege al het blessureleed en de interlandverplichtingen maar met een bescheiden groep van elf jongens. Bovendien moet Haddad ook even de tijd krijgen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving."

De fysiek sterke Zweed vertelde Been gisteren dat hij al geruime tijd niet meer op normaal gras had getraind.

Henke Larsson, voormalig speler van Feyenoord, Celtic, FC Barcelona en Manchester United, en tegenwoordig trainer van Landskrona BoIS in Zweden, is zeer positief over de 1.90 meter lange spits.

,,Haddad is in eerste instantie ontdekt door onze scouting", weet Been. ,,Larsson heeft een positief advies over hem gegeven. We kijken of hij de speler is die in de winterstop naar ons toe kan komen. Of hij transfervrij is? Anders kunnen we er niet eens aan beginnen. We nemen de tijd om hem te observeren."

Haddad, die over een flink aantal grote tatoeages beschikt, werd zelf in Stockholm geboren. Hij speelde onder meer voor Assyriska tussen 2001 en 2007, vertrok naar het Noorse Lilleström SK en speelde later voor het Deens Vejle BK. Inmiddels is hij terug bij zijn oude liefde in de tweede divisie van Zweden. En niet zonder succes, met acht goals in tien wedstrijden.

,,Het spreekt voor zichzelf dat ik op een uitnodiging van Feyenoord inga", vertelde Haddad tegen de Zweedse pers. ,,Er is niets duidelijk, ik hoor wel wat de mensen met mij van plan zijn."

Zijn makelaar Oliver Cabrera heeft goede hoop op een verbintenis voor Haddad in Rotterdam. ,,Leo Beenhakker is in Zweden geweest en is gecharmeerd. De trainer wil hem echter ook aan het werk zien."

Read more about
zweden
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments