Voetbalwet moet zwervers weren

Voetbalwet moet zwervers weren

VVD-burgemeester Jon Hermans van Almelo wil de nieuwe wet die voetbalhooligans een gebiedsverbod oplegt, ook inzetten tegen zwervers. "Natuurlijk probeer je de overlast eerst op andere manieren te beteugelen, maar als niks helpt is dit een laatste redmiddel’’, aldus Hermans.

De burgemeester ziet in de nieuwe wet tegen voetbalvandalisme ook een mogelijkheid om hangjongeren aan te pakken. Almelo kampt met name in de binnenstad met hinder door zwervers. De politie moet regelmatig ingrijpen als voorbijgangers worden lastiggevallen of zwervers rommel achterlaten.

Ook het Nederlands Genootschap van Burgemeesters noemt de voetbalwet een geschikt middel om naast voetbalhooligans ook andere onruststokers aan te pakken. Dat liet een woordvoerder van het Genootschap dinsdag in een reactie weten. In de wet zelf komt het woord ‘voetbal’ niet voor, aldus het Genootschap. " De wet is bedoeld om ernstige overlast van groepen en individuen aan te pakken. Dat kunnen ook zwervers en hangjongeren zijn’’, aldus de zegsman.

Read more about
voetbalwet
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments