'Arsenal betaalt opleidingsvergoeding van 700.000 euro'

'Arsenal betaalt opleidingsvergoeding van 700.000 euro'

Een fansite die de jeugd van Arsenal op de voet volgt meldt vandaag dat de Londense topclub 700.000 euro betaalt voor de transfer van Kyle Ebicilio. Dit bedrag dient als opleidingsvergoeding. Arsenal hoeft verder geen transferbedrag te betalen, omdat de jongeling nog geen profcontract bij Feyenoord heeft getekend. In Engeland kunnen spelers wel al op jonge leeftijd een profcontract tekenen, waardoor de voetbalclub 'het koopje' kan binnenhalen.

De middenvelder zal op 1 juli een medische keuring ondergaan, waarna hij zijn contract zal tekenen. Ebicilio kon ook kiezen voor Chelsea, maar de 16-jarige speler kiest desondanks toch voor Arsenal. Arsène Wenger heeft contact gehad met Ebicilio om hem gerust te stellen over zijn toekomst. De transfer werd hierna snel afgehandeld.

Indien Ebecilio zijn medische keuring goed afrond en hij zijn eerste profcontract heeft getekend, zal hij toegevoegd worden aan de selectie van Arsenal O/18. De jeugdinternational gaat dan meedoen in de selectie van jeugdtrainer Steve Bould.

Read more about
arsenal Ebecilio
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments