Beide bekerfinales live op RTL7

Beide bekerfinales live op RTL7

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord staan ook wel bekend als ‘De Klassieker’. Al sinds 1921 treffen de clubs uit Amsterdam en Rotterdam elkaar in wat is uitgegroeid tot een rivaliteit die vergelijkbaar is met Internazionale – AC Milan in Italië en Barcelona – Real Madrid in Spanje. Nu de rivaliteit zo hoog is opgelopen tussen de supportersgroepen van Ajax en Feyenoord moet de finale van de KNVB Beker opgesplitst worden in twee wedstrijden. Beide twee liveregistraties zijn natuurlijk live te zien bij RTL 7.

Welke club kan het seizoen bekronen met een grote prijs, Ajax of Feyenoord? Het eerste duel wordt op zondag 25 april gespeeld in de Amsterdam ArenA. Humberto Tan is het RTL 7 gezicht die de presentatie rondom de wedstrijd voor zijn rekening neemt. Vanaf volgend seizoen is Wilfred Genee het voetbalgezicht van de zender. Humberto Tan wordt bijgestaan door René van der Gijp en Jan van Halst voor een analyse van de wedstrijd. Leo Driessen verzorgt het commentaar en Marcel Maijer doet de interviews rondom het veld.

Feyenoord wist eerder de finale te halen ten koste van de Harkemase Boys, FC Den Bosch, AZ, PSV en FC Twente. Ajax schakelde AGOVV, FC Dordrecht, WHC, N.E.C. en Go Ahead Eagles uit. Het toernooi wordt goed bekeken bij RTL 7. De halve finales trokken 1,5 miljoen (Feyenoord – FC Twente) en 1,4 miljoen kijkers (Go Ahead Eagles – Ajax). De kwartfinale PSV – Feyenoord had 1,6 miljoen kijkers. In de doelgroep van mannenzender RTL 7 (mannen van 20 tot en met 49 jaar) leverde dit zenderaandelen op van bijna 30 procent.De tweede wedstrijd, die in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld, staat gepland voor donderdag 6 mei. De uitzending bij RTL 7 start dan om 17.45 uur.

De KNVB Beker Finale zondag vanaf 17.00u live bij RTL 7.

Read more about
rtl7
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments