''Orkun zal morgen als eerste zijn hand uitsteken''

Orkun Kökcü en Dušan Tadić gaven elkaar onlangs geen hand tijdens de opkomst van De Klassieker. De aanvoerders negeerden elkaar, en dat werd vervolgens breed uitgemeten in binnenlandse en buitenlandse media. Trainer Arne Slot vertelt dat Kökcü zich woensdagavond volwassen opstelt en dat de commotie die is ontstaan berust op een misverstand.

"Ook dat is enorm uitvergroot, heb ik gemerkt'', vertelt Slot op de persconferentie. ''Dat was veel minder spannend dan de buitenwereld wil doen vermoeden. Het duurde even voordat Dušan zo ver was om aan te sluiten bij de scheidsrechter. Toen werd er getost en daarna ontstond er een hoop onduidelijkheid over het feit dat Orkun toch iets anders had gekozen dan dat hij duidelijk had gemaakt. Vanuit dat principe liep het vervolgens zo dat ze elkaar geen hand gaven. Orkun zal morgen als eerste, omdat wij thuis spelen, zijn hand uitsteken naar Dušan. Ik zou daar totaal niks spannends van maken."

Slot wil ook de indruk wegnemen dat de spelers van Feyenoord en Ajax een enorme hekel aan elkaar hebben. De felle duels horen nou eenmaal bij een topwedstrijd en al helemaal bij De Klassieker. "Tijdens de wedstrijd worden er felle duels uitgevochten omdat de teams zo dicht bij elkaar zitten. Het zou een beetje gek zijn als we elkaar schouderklopjes zouden geven. Je bent elkaars tegenstander, maar wel met respect. Ik heb zowel thuis als uit veel respect gezien, maar we willen allebei ontzettend graag winnen. Daar horen ook scherpe duels bij."

Allard Lindhout
De KNVB heeft Lindhout aangesteld voor de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente gaf Lindhout geen penalty aan de Rotterdammers en Slot was daar na afloop van de wedstrijd niet blij mee. Hebben beide partijen nog contact gehad met elkaar? "Ik praat minder vaak met scheidsrechters dan de meeste mensen denken'', lacht Slot. ''Natuurlijk is er geen contact geweest tussen ons. Hij heeft zijn keuze gemaakt en wilde die tijdens de wedstrijd aan mij uitleggen. Toen heb ik gezegd: 'Jo, daar heb ik op dit moment eigenlijk niet zoveel behoefte aan', want de beslissing was toen toch al genomen.''

Slot had toen het idee dat veel beslissingen van de scheidsrechter niet in het voordeel van Feyenoord uitpakte. ''Aan het eind van de rit hoor ik altijd mensen zeggen dat je allemaal op één lijn moet zitten, maar daar geloof ik niet in. Over meerdere jaren gezien zit het je eens mee en zit het je eens tegen. Dit was een moment dat voor ons niet prettig was. Als mensen die niet voor Feyenoord zijn dit horen, struikelen ze over elkaar heen om het moment tegen FC Groningen aan te halen, waarin we extreem bevoordeeld zouden zijn. Dus wellicht is het voor ons ook 50-50."

Read more about
Orkun Kökcü Arne Slot
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments