MATCHDAY! Feyenoord start Eredivisie-seizoen tegen Fortuna Sittard

MATCHDAY! Feyenoord start Eredivisie-seizoen tegen Fortuna Sittard

Het is weer matchday! Feyenoord neemt het zondagmiddag in een uitverkochte Kuip op tegen Fortuna Sittard. Het duel tussen de regerend landskampioen en nummer dertien van vorig seizoen wordt om 14:30 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 3 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Na een lange voorbereiding en de verloren wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal gaat vandaag ook eindelijk de Eredivisie weer beginnen voor Arne Slot en zijn selectie. De transferwindow draait momenteel nog op volle toeren en de kans is dus groot dat er in de loop van deze maand nog diverse versterkingen zullen bijkomen. Wel kan Slot al beschikken over Ayase Ueda en Bart Nieuwkoop, beide nieuwelingen zijn namelijk speelgerechtigd voor het openingsduel in de competitie. De rechtsback van Feyenoord mag naar verluidt al direct in de basis beginnen vanwege de transferperikelen rondom Marcus Pedersen.

De Japanse spits hoeft naar verwachting niet te rekenen op een basisplaats, hij moet namelijk eerst nog helemaal fit worden, zo vertelde Slot afgelopen vrijdag op de persconferentie. ''Hij heeft één keer vijfentwintig minuten gespeeld. Hij is, net als elke nieuwe speler bij ons, fysiek nog niet helemaal op het niveau qua uithoudingsvermogen. Dat is in zijn geval logisch, vanwege de transferperikelen en een blessuretje dat hij in de voorbereiding heeft gehad, heeft hij weinig speelminuten gehad. Hij moet eerst zorgen dat hij topfit wordt.''

Na het mooie kampioenschap van vorig seizoen staat Feyenoord nu voor de uitdaging om voor het eerst sinds zestig jaar weer de titel te prolongeren. Oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi vertelde tegenover het Algemeen Dagblad dat dit ook wel voor extra druk zorgt. "Dat ze Slot hebben weten te behouden en hoe ze er financieel voor staan, maakt dit een unieke kans om de titel na zestig jaar weer eens te prolongeren. Daar ligt meteen ook een uitdaging, want daar komt straks ook weer druk bij kijken. Dat hadden wij toen we na achttien jaar weer kampioen konden worden."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Zerrouki; Jahanbakhsh, Gimenez, Paixão.

Fortuna Sittard
Bij de club uit Limburg zit oud-Feyenoorder Danny Buijs als hoofdtrainer op de bank. De voorbereiding van Fortuna verliep niet vlekkeloos met nederlagen tegen Standard Luik (0-1) en SV Wehen (0-1). Wel werd er met 1-2 gewonnen van Milwall FC en met 2-3 van VVV Venlo.

Voor Buijs wordt het zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Fortuna Sittard. Vorig seizoen kreeg hij de kans om een kijkje in de keuken te krijgen van Feyenoord en mocht hij op stage bij hoofdtrainer Slot, tegenover RTV Rijnmond durft hij niet te zeggen of hij daar vandaag een voordeel aan heeft. "Als je hen ziet voetballen, zie je daar een ontwikkeling in. Dan zijn er best wel veel dingen voor iedereen die naar Feyenoord kijkt. Alleen zij hebben wel de kunst om dat op een hoog niveau te kunnen. Als je een paar dagen bij de club Feyenoord mag meelopen, haal je daar altijd dingen uit. Of we daar zondag voordeel van hebben, dat moet blijken.''

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard
Pandur; Pinto, Guth, Siovas, Dijks; Duarte, Halilovic, Rosier; Noslin, Gladon, Córdoba.

Historie
2022/2023 Feyenoord - Fortuna Sittard (1-1)
2021/2022 Feyenoord - Fortuna Sittard (5-0)
2020/2021 Feyenoord - Fortuna Sittard (2-0)
2019/2020 Feyenoord - Fortuna Sittard (2-1)
2018/2019 Feyenoord - Fortuna Sittard (0-2)

Wat gaan we doen vandaag?
Read more about
MATCHDAY!
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments