''Eigenlijk gaat Feyenoord er niet eens op in''

''Eigenlijk gaat Feyenoord er niet eens op in''

Feyenoord heeft twee keer een bod van RB Leipzig op Lutsharel Geertruida afgewezen. Journalist Marcel van der Kraan geeft in de podcast van De Telegraaf meer informatie over de recente ontwikkelingen met betrekking tot de 22-jarige verdediger. Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft geen moment geaarzeld en het miljoenenbod direct van tafel geveegd.

''Eigenlijk gaat Feyenoord er niet eens op in'', begint Van der Kraan. ''Ze zien Timber vertrekken naar Arsenal voor meer dan veertig miljoen euro. Een beetje simpel gezegd: Timber is een reserve bij Oranje en Geertruida is basisspeler. Feyenoord zegt: ho even. Moeten wij Geertruida voor de helft gaan verkopen? Hij heeft drie maanden geleden zijn contract verlengd, is meer salaris gaan verdienen, en behoort tot de best betaalde spelers van Feyenoord."

Voor Feyenoord is een bod lager dan de opbrengsten van Orkun Kökcü niet bespreekbaar. ''Ze gaan helemaal niet in op dat soort biedingen. Het is wachten of RB Leipzig meer geld gaat uitgeven. Ze hebben dat geld straks wel, want ze verkopen Gvardiol straks voor meer dan honderd miljoen euro. Dat is de prijs die ze er zelf voor willen hebben. Ze hebben al twee spelers verkocht voor in totaal 130 miljoen. Er komt daar bakken met geld binnen. Als je dan bij Feyenoord voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten...''

De Feyenoorder heeft zelf zijn zinnen gezet op een overstap naar RB Leipzig, zo weet Van der Kraan te melden. ''Geertruida en de mensen om hem heen en zijn familie vinden het veel geld voor Feyenoord. Alleen Feyenoord zegt wacht even: wij zijn nu een kampioensploeg, spelen in de Champions League en wij zitten in een andere positie dan een aantal jaar geleden. Toen hadden ze het geld echt heel hard nodig. Het is een signaal dat Feyenoord niet meer wil meewerken aan elk bod dat maar binnenkomt.''

''Zeker als je weet dat Trauner nu nog lang geblesseerd is, hij tobt met zijn knie. Dat is echt een flink probleem. Ik kan begrijpen dat Arne Slot er alles aan doet om Geertruida te behouden. Als hij gaat, moet je voor veel geld een vervanger halen. Het is absoluut een jongen van de club, maar als er miljoenen op tafel komen en je vier keer zoveel kunt gaan verdienen, dan gaat er bij iedere voetballer een knop om. En dat kun je ze niet kwalijk nemen."

Orkun Kokcü
Had Feyenoord zich ook niet harder moeten opstelling rondom de onderhandelingen met SL Benfica? "Nee, met Kokcü waren er sowieso afspraken gemaakt", antwoord Van der Kraan stellig. "Hij is ook voor een behoorlijk bedrag verkocht. Dertig miljoen gaat er sowieso binnenkomen. Dan zit er nog een doorverkooppercentage van 25 procent bovenop. Portugezen verkopen over het algemeen hun spelers heel goed, dat is ook de reden dat ze een vertrekclausule van 150 miljoen euro erin hebben gezet. Het betekent niet dat je dat ooit gaat halen, maar dat zou kunnen. Al is het 60 miljoen of 80 miljoen, dan ga je daar toch weer van profiteren. Bij Feyenoord denken ze dat het bedrag in totaal naar de 40 miljoen kan gaan."

Read more about
Lutsharel Geertruida
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments