"Dan blijf je tegen dit soort gelijke spelen aanlopen"

| by FR12Lars3311222222xxx

Na de tweede Eredivisiewedstrijd van Feyenoord valt opnieuw veel na te praten. Bijvoorbeeld waarom de Rotterdammers zo'n matige seizoensstart kennen, met slechts 2 punten uit de eerste 2 wedstrijden. En ook de blessure van Justin Bijlow levert veel voer voor discussie op. Bijvoorbeeld in de uitzending van FC Rijnmond.

Daarin begon clubwatcher Dennis Kranenburg met een korte analyse van het 2-2 gelijkspel tegen Sparta. Hij zag dat Feyenoord opnieuw moeite had om tot kansen te komen. "Dat komt ook door die lijn erachter. Paixão en Jahanbakhsh hadden geen geweldige dag. En je zag vorig seizoen dat Szymanski vaak in de aanval erbij kwam als een soort afleider, waardoor Gimenez veel meer ruimte kreeg. Je ziet dat dat nu veel minder gebeurt. Gimenez stond op een eiland, die kwam er - zeker in het eerste uur - niet aan te pas."

"Dat zal Feyenoord dit seizoen vaker krijgen", voorspelde Geert den Ouden. "Ploegen die zich een groot deel van de wedstrijd terugtrekken. Dat deed Sparta ook. Als je dan ziet dat Hancko - die verder een prima wedstrijd speelde - een deel van de opbouw moet verzorgen, dan mis je Kökcü wel. Daar liggen de uitdagingen voor Slot. Als dit vaker gaat voorkomen, dan blijf je tegen dit soort gelijke spelen aanlopen."

Vervanger voor Bijlow
Feyenoord moet het komende weken ook nog eens doen zonder Bijlow. De link met Sparta-keeper Nick Olij, die zondag een sterke wedstrijd speelde en toe lijkt aan een volgende stap, was snel gemaakt. Den Ouden adviseert Feyenoord echter om eerst in de jeugd te kijken. "Over Wellenreuther bestaat voor mij geen discussie. Dat is een heel goede keeper, die het vorig jaar hartstikke goed gedaan heeft. Als hij fit is, en je daarachter Lamprou en een jeugdspeler hebt, dan zou ik niet eens een keeper halen voor die 6 tot 8 weken dat Bijlow weg is."

Kranenbrug legde daarop de afwegingen van Feyenoord uit. "Je gaat ook de Champions League in. Stel dat Wellenreuther op 1 september een tik krijgt op de training. Dan heb je alleen Lamprou en de jeugd daarachter. Dan zou ik denken aan Nick Marsman. Hij heeft bij Feyenoord gezeten, weet hoe het is om een tweede rol te vervullen en is transfervrij. Misschien kun je hem een contract tot de winter geven. Dat zou dan een logischere optie zijn dan miljoenen uitgeven voor Olij."

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles