Nelom met beloften derde op toernooi in Toulon

Het Nederlands Beloftenelftal heeft het internationale jeugdtoernooi in Toulon afgesloten met een overwinning op gastland Frankrijk. Door de 3-2 zege eindigde het team van KNVB-coach Adrie Koster op de derde plaats.

De Beloften speelden een puike eerste helft. Door goals van Giliano Wijnaldum en Nacer Barazite stond er een 0-2 ruststand op het bord. ,,En dat was nog mager”, vond Koster. ,,We hebben in de eerste helft goed voetbal laten zien. Frankrijk kwam er niet aan te pas. Toen hadden we de wedstrijd al moeten beslissen.”

Na rust gingen de Fransen verwoed op jacht naar de aansluitingstreffer en kwam het Beloftenelftal in de verdrukking. In de slotfase kreeg doelman Marco Bizot twee treffers om de oren, waardoor beide landen weer in evenwicht waren. Penalty’s leken de beslissing te moeten brengen, maar Rick ten Voorde voorkwam dat door vlak voor het einde de 3-2 te scoren.

,,Op basis van de eerste helft een verdiende zege. Toen lieten we ons beste voetbal van dit toernooi zien. Het was voor mij en de spelers een leerzame ervaring en we kijken met een positief gevoel terug”, besloot Koster, die zich nu gaat richten op zijn nieuwe job bij het Belgische Beerschot.

Statistieken:

Frankrijk – Nederland 2-3 (0-2).

Scoreverloop: 3. Wijnaldum 0-1, 38. Barazite 0-2, 73. De Preville 1-2, 79. Germain 2-2, 80. Ten Voorde 2-3.

Geel: Veltman, Nelom (Nederland).

Rood: 76. Pintaux (2x geel, Frankrijk).

Opstelling: Bizot, Evers (69. Ligeon), Rienstra, Veltman, Wijnaldum (41. Nelom), Van Haaren, Pröpper, Berghuis (51. Lukoki), Gouriye (59. Ten Voorde), Barazite, Foor.