Untitled 2024-05-29 20:35

Untitled 2024-05-29 20:35

Hansi Flick zal een van zijn grootste professionele uitdagingen aangaan door te tekenen voor FC Barcelona. De Duitser heeft zijn passie om een grote Europese club te leiden boven een lucratief contract geplaatst dat hij elders had kunnen vinden, met name in de Premier League.

Chelsea had ook aangeklopt en het economische aanbod was hoger, maar Flick wachtte op Barça. Uiteindelijk koos voorzitter Joan Laporta ervoor om Xavi Hernández te ontslaan en in te zetten op de voormalige coach van Bayern München.

Een belangrijk aspect was het onderhandelen van zijn contract. Barça en de manager van de coach, Pini Zahavi, kwamen tot een overeenkomst voor twee seizoenen, met de optie voor een derde. Ruim voldoende tijd om een doordacht project op te zetten.

TEST

Op financieel vlak was er ook geen probleem door de bereidheid van Flick om Barça te leiden. Ondanks dat hij een topcoach is, met een sextet aan titels met Bayern en het hebben geleid van het Duitse nationale team, accepteerde hij een salaris dat overeenkomt met de economische behoeften van de club.

Belangrijke bonussenFlick zal bij Barça ongeveer 3 miljoen euro bruto (ongeveer 1,5 miljoen netto) verdienen met twee belangrijke bonussen. De coach zou een extra miljoen krijgen als hij de Champions League wint en 750.000 euro voor het winnen van de Liga.

Hoewel deze bonussen belangrijk zijn, zijn ze niet de belangrijkste drijfveer voor Flick. De Duitser wil dat Barça weer titels gaat winnen en de jongeren van de voetbalbasis ontwikkelen tot de fundamenten van de toekomst.

Read more about
Orkun Kökcü gggg
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments